Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Το ραγισμένο δοχείο

Πόσο εύκολο είναι να μετατρέψεις την αδυναμία κάποιου σε δύναμη;Πόση σοφία και γνώση χρειάζεται;Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν είχαν όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα να μετατρέψουν τα αρνητικά στοιχεία τους σε θετικά και να τα χρησιμοποιήσουν με μαεστρία και σύνεση πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος γύρω μας.Επίσης ένα μικρό αφιέρωμα στον Αρχάγγελο της Κρήτης για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του.

Ο θούριος του Ρήγα-Φεραίου Βελεστινλή

9 σχόλια:

 1. Γιάννη μου νομίζω πως σύγουρα θα γίνονται πιο όμορφο ο κόσμος μας αν καταφέρναμε να κάνουμε τα αρνητικά μας στοιχεία έστω και λιγάκι θετικά..αλλά τότε δεν θα ήταν πια αρνητικά νομίζω...και θα προσπαθούμε να γίνουμε τέλοιοι κάτι πραγματικά αδύνατο!

  Τώρα για το παρακάτω λυπάμαι σε χάνω πολύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλτατο Αστεράκι μου δεν μίλησε κανείς για προσπάθεια τελειοποιήσης!Αλλά για τρόπο αξιοποιήσης των αρνητικών στοιχείων με θετικό αποτέλεσμα!Να είσαι καλά!ΑΦ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμπλήρωμα στο προηγούμενο σχόλιο:

  Η προσπάθεια αξιοποίησης των αρνητικών δε νομίζω ότι τα κάνει να παύουν να είναι αρνητικά!Απλά κάνει τα αρνητικά χρηστικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διδακτική η ιστορία σου Γιάννη και σε κάνει να σκεφτείς ...στο διάλογο που είχες με το αστεράκι να συμπληρώσω ότι όχι μόνο μην προσπαθήσεις να αλλάξεις κάτι αλλά ούτε καν να το κρίνεις...και μόνο να το λες αρνητικό σημαίνει προσπάθεια αλλαγής που συνήθως φέρνει ακόμη περισσότερη σύγκρουση μέσα μας, περισσότερο πόλεμο...ο Κ λέει να βλέπουμε τα πράγματα απλά, όπως συμβαίνουν χωρίς να παρεμβάλλεται η σκέψη-χρόνος που τα μετράει...τότε και μόνο η μεταμόρφωση είναι εφικτή!
  ελπίζω να μη σε μπέρδεψα με τη μεσημεριάτικη φλυαρία μου.
  καλό απόγευμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Υπέροχη ανάρτηση, τόσο σοφή, μα τόσο σοφή!!!
  Α και πόσο χαίρομαι που έχεις πάρει φόρα και κάνεις τέτοιες αναρτήσεις!ΑΦ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στεφανία μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!ΑΦ! και από μένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μια καλησπέρα και απ μένα!

  Εγώ παραδίνομαι...δεν ξέρω ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να σας πιάσω...

  Αυτά..καλό μεσημεράκι να έχετε ολοι!
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλή μου Fwtinoφιλενάδα εδώ είμαστε εμείς!Να βοηθήσουμε στα δύσκολα!Μην παραδίνεσαι αμαχητί!ΑΦ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιάννη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την προσφορά να βοηθήσεις αλλά χρονικά δεν είμαι και πολύ στην γη! :P Και δεύτερον καμιά φορά όταν δεν καταλαβαίνεις κάτι έχει το κάτι του..και ίσως είναι καλύτερα να μην τα παρασκάλιζεις όλα καμιά φορά!Θα δείξει! χιχι!

  Καλο βραδάκι να έχεις και όνειρα γλυκά!
  ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

  ΑπάντησηΔιαγραφή