Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ταξιδεύοντας στη ΖΩΗ

Η ώρα μπορεί να είναι περασμένη και σε 5 ώρες να πρέπει να πάω στη δουλειά αλλά θα πρέπει σε αυτό το σημείο να συμφωνήσω με μία φίλη. Είναι η πιο ήσυχη ώρα άμα θέλεις να γράψεις. Το σπίτι είναι σκοτεινό και υπό το φως του laptop και με τα ακουστικά στα αυτιά,με την αγαπημένη μου μουσική,μου ήρθε η έμπνευση.

Αυτή τη φορά φίλοι μου αποφάσισα να μιλήσω για ένα ταξίδι. Αυτό το ταξίδι το κάνουμε όλοι μας. Δεν έχει σημασία αν μας αρέσουν τα ταξίδια ή όχι. Δεν είναι σαν ένα από τα ταξίδια αναψυχής που επιλέγουμε εμείς που θα πάμε και τι θα κάνουμε.

Αυτό το ταξίδι ξεκινάει με πρώτο σταθμό τα γεννοφάσκια μας. Από τη στιγμή που θα ρίξουμε εκείνο το πρώτο κλάμα που είναι το εισιτήριο για αυτό το μαγικό ταξίδι. Ένα ταξίδι σε έναν κόσμο ρεαλιστικό και πραγματικό όσο κανέναν άλλο.

Σε αυτό το ταξίδι θα μας καθοδηγήσουν τα όνειρά μας. Θα στηριχτούμε στις ελπίδες μας. Θα βασιστούμε στους συνανθρώπους μας. Θα γνωρίσουμε ανθρώπους που θα γίνουν το άλλο μας μισό. Θα βιώσουμε καταστάσεις που θα μας γεμίσουν ανείπωτη χαρά. Αλλά και καταστάσεις που θα μας κάνουν να δακρύσουμε. Ανθρώπους που εμείς θα τους εμπιστευτούμε με το χέρι στη καρδιά και αυτή θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία μας. Προσπάθειες και κόπους να πηγαίνουν χαμένοι. Να είσαι σίγουρος για την επιτυχία σου σε κάτι και ξαφνικά να μένεις με άδεια χέρια.

Επίσης,σε αυτό το ταξίδι,θα κάτσεις να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Θα κάτσεις να τα βρεις με τον εαυτό σου. Θα τον βρίσεις,θα τον κατηγορήσεις,θα τον μειώσεις. Θα τον χαρακτηρίσεις με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι κάποιες ενέργειες ή πράξεις που έκανες. Που,αναγκαστικά,επηρέασαν και τους άλλους γύρω σου.

Γιατί με το περιβάλλον αλληλεπιδρούμε όλοι. Ότι κάνουμε έχει άμεσο αντίκτυπο στο περίγυρό μας. Αλλά πάνω από όλα σε αυτό το ταξίδι θα μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αλλά αυτό είναι το πιο δύσκολο από όλα.

Ένα ταξίδι με πολλούς σταθμούς. Πολλές φορές θα κατέβουμε στη λάθος στάση. Κάποιες άλλες όμως θα κατέβουμε στη σωστή. Και στις δύο περιπτώσεις θα βιώσουμε καταστάσεις που θα μας ωριμάσουν και θα μας κάνουν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.<<Γνώθι σαυτόν>> που είπε και ο Χείλων Δαμαγνήτης ο Λακεδαιμόνιος

Γιατί σε αυτό ταξίδι αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο οποίο θα πρέπει να εμβαθύνουμε. Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

Μήπως τελικά ο προορισμός αυτού του ταξιδιού είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας;Μέσα από τις διάφορες κατα-στάσεις να ανακαλύπτουμε κάθε φορά ένα καινούριο κομμάτι του;

Δε ξέρω ποια είναι η γνώμη σας στο μεταμεσονύκτιο <<παραλήρημα>> μου αλλά θα ήταν ενδιαφέρων να τις εκθέσετε.

Ο γράφων θέλει να ευχαριστήσει το Δημήτρη για το ερέθισμα που του έδωσε για να γράψει τα παραπάνω. Ευελπιστώ,σε όσους τα διαβάσουν,να τα βρούνε αρεστά.

Εις το επανιδείν Φίλοι Μου.

12 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Γιάννη μου..
    Πολύ ενδιαφέρουσα η καταχώριση σου με μια λέξη θα λέγα είναι ακριβώς ο τίτλος σου..Είναι να μαγικό ταξίδι ένα ταξίδι που κάνουμε όλοι και συνήθως έστω και προς το τέλος του λέμε οτι είναι γλυκό και όμορφο..Η ζωή σε κάνει καλύτερο σε κάνει σοφότερο..και προπαντον πιο ζωντανό....μόνο που περνάει χωρίς να το καταλάβουμε..και όπως λεν..Ο Δρόμος για την Ιθάκη σου κοίτα να ναι μακρύς ;)

    Υ.Γ. είδες που όταν αποφορτίζεσαι απ τα φώτα της μέρας και χαλαρώνεις αφήνεσαι περισσότερο..

    ΑΦ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς ενθουσιάστηκα με τα χρυσόψαρα, μήπως γέννησαν του Fwtinou* και πήδηξαν στο blog σου;
    Χάρηκα που ανάρτησες δεύτερο ποστ, συχαρητήρια, τώρα θα πάρεις φόρα και ποιός σε σταματάει, μπράβο σου και καλή συνέχεια!
    Δεν γράφουμε για να κρίνουν οι άλλοι, αλλά γιατί θέλουμε να μοιρατούμε σκέψεις και συναισθήματα...
    ΑΦ από ΚΜΝΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φίλοι μας πάντως ΚΜΝΒ μου είναι οι καλύτεροι και πιο ειλικρινοί κριτές.Οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ φίλοι.Σαν αυτούς που γνώρισα εδώ μέσα.Παντως ο πρώτος λόγος για τον οποίο γράφουμε είναι αυτός που ανέφερες.Σε ευχαριτώ για τα καλά σου λόγια.Καλό Σ/κ και ΑΦ και από μένα!!!

    Όσο για τα χρυσόψαρα νάι είχαμε γεννητούρια!!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρααααααααααα Γιάννη και καλό Σαββατούλη! :)

    Το Romantiko Papaki έχει ένα χρόνο περίπου και πια που μεταμορφώθηκε σε Fwtino_Asteraki έγινε "τυχαία" αλλά πέτυχε νομίζω!

    Ναι ναι είχαμε γενιτούρια! :D το θέμα είναι μετά σε τι θα εξέλιχθούν...μπορεί η επόμενη φορνιά να είναι σκυλάκια γατάκια και μωράκια! :P χιχιχιχιχιχι

    ΑΦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Fwtinoφιλενάδα μου καλό Σ/Κ και σε εσένα.Να είσαι πάντα καλα!!!!

    !!ΑΦ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημασία δεν έχει ούτε ο προορισμός, ούτε οι στάσεις -σημασία έχει το ταξίδι. Και ότι συναντήσεις σ' αυτό, να σταματάς και να το καταλαβαίνεις :)

    Καλημέρα Γιάννη μας, καλή βδομάδα!
    Αφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλενάδα πρακτόρισσα να είσαι καλά!!Καλή εβδομάδα επίσης.Φιλιά και στους δύο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γειά σου Γιάννη,
    κάθε στιγμή, κάθε ανάσα ,κάθε συνάντηση έχει κάτι να μας μάθει...αφουγκραζόμαστε τους ήχους της ζωης και οι καρδιές μας ανοίγουν...απλώνονται στην απεραντοσύνη μέχρι να μη μας χρειάζονται πια...
    να είσαι πάντα εμπνευσμένος εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Ατάλαντε" βαφτησιμιέ μου αν εσύ σχολιάζεις τόσο εμπνευσμένα οι "ταλαντούχοι" πρέπει να σκίσουν τα γραπτά τους.

    ΑΦ και Κ.Ε.(Καλή Εβδομάδα) ΑΦ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα..τυχαία βρέθηκα εδώ. Είμαστε από ότι είδα συνομήλικοί.. νομίζω πως αξίζει στην ζωή να ξεπερνάς τους φόβους σου.. αξίζει να γνωρίζεις ανθρώπους..Το μεγαλύτερο κέρδος σε αυτή τη ζωή δεν είναι τα υλικά (σε καμία περίπτωση) που τόσο υπερπροβάλλονται σήμερα, αλλά το ποιους ανθρώπους θα γνωρίσεις, που από τον καθένα κάτι έχεις να πάρεις (-δώσεις αντίστοιχα), η γνώση, τους τόπους που θα βρεθείς και τις εμπειρίες που θα σου αφήσουν, και σημαντικό τον αγώνα, το ταξίδι προς τη γνώση και την 'συμφιλίωση' με τον ίδιο τον εαυτό μας. Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ευχαριστώ που πέρασες!Αν και όπως τραγουδάει και η Μαρινέλλα 'τίποτα δε γίνεται τυχαία!"

    Καλή σου μέρα Roadartist

    ΑπάντησηΔιαγραφή