Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών:Ο θάνατος του Μουφάσα από τον αδελφό του τον Σκαρ.

Τα Στούντιο Ντίσνευ έβγαλαν μία από τις πιο υπέροχες ταινίες τους στις αρχές της δεκαετίας του '90.Ο Βασιλιάς των Λιονταριών εκτός από βραβευμένη ταινία είναι και η πρώτη των Στούντιο Ντίσνευ που περιλαμβάνει σκηνή θανάτου.

Ο Σκαρ,θείος του Σίμπα και αδελφός του Μουφάσα,των παρασέρνει σε μία χαράδρα λέγοντάς του ότι ο πατέρας του του έχει μία έκπληξη.Ο Σκαρ λέει στον Σίμπα να εξασκηθεί στον βρυχυθμό του όσο θα περιμένει τον πατέρα του.

Ξαφνικά ο βρυχυθμός του δημιουργεί ηχώ και ένα μεγάλο κοπάδι καριμπού,που έβοσκε πάνω από την χαράδρα,αρχίζει να τρέχει προς τον Σίμπα επειδή το είχαν τρομάξει οι ύαινες με εντολή του Σκαρ.

ο Σίμπα αρχίζει να τρέχει για να σωθεί.Καταφέρνει να πιαστεί από έναν κορμό ενώ γύρω του τα καριμπού σηκώνουν ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καθώς τρέχουν αλαφιασμένα.

Εν τω μεταξύ ο Μουφάσα ενημερώνεται από τον πιστό του φίλο ότι άκουσε τα καριμπού να τρέχουν.Εμφανίζεται και ο Σκαρ και γεμάτος ανησυχία,η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο,ενημερώνει τον Μουφάσα ότι ο Σίμπα κινδυνεύει.

Τρέχουν και οι τρεις προς στην χαράδρα όπου ο Σίμπα,πιασμένος ακόμα από τον κορμό,παλεύει για την ζωή του.Ο Μουφάσα,χωρίς δεύτερη σκέψη,πηδάει στην χαράδρα.

Με κίνδυνο της ζωής του,καταφέρνει να βάλει τον Σίμπα σε ασφαλές σημείο.Γλιστράει πίσω στην χαράδρα αλλά τελικά καταφέρνει να γαντζωθεί από τους βράχους.Ο Σίμπα,όλο χαρά αλλά και αγωνία,τον βλέπει να σκαρφαλώνει με κόπο.

Ο Σκαρ τον βλέπει να ανεβαίνει.Ο Μουφάσα του ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια.Το τελειωτικό χτύπημα μόλις δόθηκε.Ο Σίμπα,γεμάτος τρόμο,βλέπει τον πατέρα του να ξαναπέφτει στην χαράδρα.

Αφού πέρασε και το τελευταίο καριμπού ο Σίμπα τρέχει να δει τι απέγινε ο πατέρας του.

Προσπαθεί να τον συνεφέρει αλλά δίχως αποτέλεσμα.Σίμπα με κλάμματα ανασηκώνει το πόδι του πατέρα του και ξαπλώνει από κάτω.Πλησιάζει και Σκαρ και τον γεμίζει τύψεις ρίχνοντας του όλη την ευθύνη για τον θάνατο του Μουφάσα.Λέει στον Σίμπα πόσο θα στεναχωρηθεί η μητέρα του.

Ο Σίμπα,πιστεύοντας ότι βρυχηθμός του προκάλεσε το τραγικό συμβάν,φέυγει τρέχοντας από την περιοχή του Περήφανου Βράχου.

Η δολοφονία ένος ανθρώπου από συνάνθρωπό του με στόχο την προσωπική του ευημερία είναι κάτι που γίνεται από αρχαιοτάτων χρονών και δυστυχώς και στη σύγχρονη.

Η αναπαράσταση από τα Στούντιο Ντίσνευ σε μορφή κινουμένου σχεδίου είναι άρτια και συγκινητικότατη.Ο Γράφων όσες φορές και να δει την σκηνή συγκινείται υπερβολικά.

Είναι λίγο "βαριά" ανάρτηση το καταλαβαίνω.Αλλά η μεγαλειώδη δουλειά,που έκαναν τα στούντιο Ντίσνευ,στην κάτωθι σκηνή,αξίζει της προσοχής σας.Σίγουρα την έχετε δει όλοι,και γράφων,κάτα πάσα πιθανότητα,αλλά αξίζει να την ξαναδείτε.

Ένα συγκλονιστηκό βίντεο διάρκειας 8 λεπτών και 22 δευτερολέπτων.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ (δεν μου ερχόταν κάτι καλό...)

Τόση ώρα στύβω το μυαλό μου για να μου έρθει



για να γράψω κάτι ενδιαφέρον ώστε να μην αρχίσετε να μου πετάτε ότι έχετε πρόχειρο.Είμαι σε φάση αναζήτησης ελκυστικής γραφής που να καθηλώνει τον !!ΑΦ!! μου που θα το διαβάσει.Όσοι,με αγωνία,συνεχίζετε να διαβάζετε κάτι μου λέει πως θα απογοητευτείτε.Όσο και να στύβω το πανέξυπνο μυαλουδάκι μου...τζίφος.

Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν να γράψω για την οικονομική,με πιάνει,κρίση αλλά μας τα πρήζουν που μας τα πρήζουν τα ΜΜΕ οπότε δεν το θεώρησα ότι έχω να πω κάτι παραπάνω.

Η κυβέρνηση πρέπει να είχε αυτό ως μουσική υπόκρουση ότα έβγαζε τα νέα οικονομικά μέτρα...

Αθάνατη Ελλάδα.



Παλιά τα τραγούδια κοιτούσαν στο μέλλον.

Όλες αυτές τις άνωθεν αμπελοφιλοσοφίες τις έγραψα για να καταλήξω σε αυτό το τραγουδάκι που βγάζει τρελλό γέλιο.

Ασφυκτιούμε που ασφυκτιούμε Αιναφετς μου...

Αλλά ως πότε οι πολιτικοί μας θα παίζουνε κρυφτό,εις βάρος μας,φίλτατε συνονόματε;



Όσοι είναι της γνώμης ότι τα παραπάνω μόνο συνοχή δεν έχουν...

ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ!!!

Γιατί το μυαλό είναι άτιμο πράγμα.Είπα να γράψω,αυθόρμητα,τις πρώτες "εμπνεύσεις" που θα μου έρθουν...& ο Θεός βοηθός...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Άννα Βίσση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους !!ΑΦ!! που με αγκάλιασαν από πέρσι τον Φλεβάρη...

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Χρυσομάλλης Ιωάννης

Αφού,λοιπόν,εξετάσαμε την περίπτωση Βανέσσα Μέι ας ασχοληθούμε με την περίπτωση του εν λόγω κυρίου.Είχα δύο κασσέτες του στο Γυμνάσιο και τις είχα λιώσει.

Ο Γιάννης κινείται και αυτός στο ίδιο στιλ με της Βανέσσας μας.Κλασσική μουσική με ροκ στοιχεία και διανθισμένη με μουσική από σπάνια,στο ευρύ κοινό,όργανα.

Είναι ένας από τους πολλούς Έλληνες που έκανε σπουδαία,μουσική,καριέρα στο εξωτερικό.

Το παρακάτω κομμάτι είναι απόσπασμα από συναυλία στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως κάτω από τον Παρθενώνα.

Καλή ακρόαση...

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Vanessa Mae

Έχει ενδιαφέρον πόσο rocκ μπορεί να γίνει ένα μουσικό όργανο που έχει υπηρετήσει,κυρίως,την κλασσική μουσική

Η εν λόγω κυρία... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Ακροαστείτε και σχολιάστε (αν δε σας κάνει κόπο βεβαιώς...).


Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

!!!ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΑΝΟΙΞΗ!!! (σιγά-σιγά...)

Μπαίνουμε στην Άνοιξη σιγά-σιγά φίλτατοι συνοδοιπόροι μου στα διαδικτυακά μονοπάτια.Η πλάση γύρω μας αρχίζει να φοράει το επίσημο ενδύμά της και μας προσκαλεί να την απολαύσουμε και να την καλοδεχτούμε.Άσπρα ανθάκια βγαίνουν στα κλαριά των δέντρων,μαργαρίτες και παπαρούνες ομορφαίνουν τα λιβάδια.

Αφού μέχρι και το...κούτσουρο της Στεφανίας μας πέταξε πράσινα φυλαράκια μπορούμε όλοι να ελπίζουμε σε ένα πιο πράσινο,και πιο οικολογικό μέλλον!

!!ΑΦ!! σε όλους σας!!!

Τίτλος:Ένα το χελιδόνι
Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης & Χορωδία ( Ντουέτο )
Άλλες ερμηνείες: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Ενα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

Θε μου Πρωτομάστορα μ' έχτισες μέσα στα βουνά
Θε μου Πρωτομάστορα μ' έκλεισες μες στη θάλασσα!

Πάρθηκεν από μάγους το σώμα του Μαγιού
Το 'χουνε θάψει σ' ένα μνήμα του πέλαγου
σ' ένα βαθύ πηγάδι το 'χουνε κλειστό
μύρισε το σκοτάδι κι όλη η άβυσσος

Θε μου Πρωτομάστορα μέσα στις πασχαλιές και Συ
Θε μου Πρωτομάστορα μύρισες την Ανάσταση

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

...

Ακουγοντάς το μου δημιουργήθηκαν διάφορα συναισθήματα.Και σκέψεις.Αν και ξέρω ότι δεν είναι ο αγαπημένος της παρεούλας είπα να το ριψοκινδυνεύσω।

Γράψτε ότι αισθάνεται η καρδιά σας...

!!ΑΦ!!